FrJ - Gastronomie 2015

Opět jsme soutěžili s Alliance française Ostrava – Gastronomie 2015

Nevím, jestli vás oslovují speciality francouzské kuchyně, vím však naprosto přesně, že na našem gymnáziu se nevyučuje vaření. Přesto se našlo odvážné tříčlenné družstvo studentů, které se se ctí popralo s nástrahami francouzských gurmánú. V rámci festivalu Francophonie 2015 pořádaným Alliance française proběhla 8. dubna soutěž středních škol od Českého Těšína přes Ostravu až po Olomouc v přípravě libovolného pokrmu podle francouzského receptu.

Po tématech jablka a čokoláda z předcházejících ročníků byly pro tento rok povinnou ingrediencí brambory. Naši žáci David Kaczmarczyk (1.A), Pavlína Pechová (1.A) a Anna Klapsiová (7.SA) si vybrali recept „Haché Parmentier“ a měli jste vidět, jak to v kuchyni pořádající školy AHOL lítalo. Oloupat a uvařit brambory, podusit a ochutit maso, navrstvit vše do pekáče, zaujmout zrak i chuť poroty, připravit propagační plakát a navíc vše okomentovat francouzsky…Nelehký to úkol, tréma i konkurence veliká! Mezi prvním a posledním rozhodovaly půlbody.

Přestože jsme nedosáhli stupňů nejvyšších, pochutnali jsme si přímo fantasticky na našem díle a vřele doporučujeme školní jídelně toto jídlo pyrenejských pastevců zařadit ne jídelníček.

Našim žákům vzdáváme hold a díky!

Mgr. Andrea Šteflová

 

Fotogalerie

FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015 FrJ - Gastronomie 2015

Zpět na aktuality